Usikker fremtid for bandagist i butikk

Nok et år går mot slutten, og vi ønsker å legge siste blogginnlegg i 2017 på et noe ukjent tema.

Har du tenkt på hver gang du handler lokalt hos oss er du med og bidrar til å opprettholde en butikk med helsepersonell for tilpasning av produkter, helse- og fagkunnskap.

Lørenskog Bandasje har eksistert i 23 år. Vi er veldig glade i bandagist virksomheten vår og mange av oss ansatte har lang fartstid i butikken. Når man har drevet en butikk i så mange år, skulle man tro at de fleste kjenner til oss. Men det gjør de ikke. For mange rundt oss vet ikke hva en bandagist er? Er vi bare en butikk med bandasjer? Vi håper ikke dette er oppfattelsen av oss, for vi ønsker at du der ute, skal få vite at vi faktisk spiller en viktig rolle i samfunnet vårt.
Vi er den forlengede armen mellom legene, sykehusene, hjemmesykepleien, fysioterapeuter som gir både syke og kronikere bedre livskvalitet. Vi utleverer utstyr til de som har stomi, de som må tømme blæren med et kateter, de som trenger næringsmidler, utstyr til de som har urin/avføringslekkasje, de som trenger brystproteser pga brystkreft. Vi har fokus på sår og medisinsk kompresjonsbehandling, støttebandasjer og sko med høy komfort og kvalitet.
Med alt dette, krever det mye fagkunnskap og ikke minst erfaringer. Vi er skolerte innen helse, og er oppdatert faglig på dette. Dermed vet vi også hvordan utstyret fungerer i praksis, hvem som skal ha utstyret og ikke minst vet vi hva som kan passe best til hvem. Dette gjør vi gjerne i samråd med sykehus eventuelt lege. Vi overstyrer aldri sykehusene, hvis de har bestemt hva slags utstyr kunden skal bruke.
Vi mener selv vi er spesielle, i det vi driver bandagist i butikk. På tross av dette ser vi at fremtiden er usikker på å drive bandagist i butikk. Mye fordi Helfo og regjeringen vil sette ned fortjenesten på utstyret vi leverer. Noen tror at vi kanskje blir lønnet av det offentlige, men slik er det faktisk ikke, en bandagist er en privat virksomhet som har avtale med Helfo om utlevering av sykepleieartikler på blå resept. Vi setter service i høysete og setter store krav til at ansatte skal ha kompetanse på dette, samtidig kurses de og blir oppdatert på alt nytt utstyr som kommer.
Gjennom å drive bandagist i butikk kan du som kunde komme til oss for råd og veiledning, så du kan føle deg trygg og ivaretatt. Ikke bare når du er nyoperert, men også senere få veiledning på hvordan du skal klare hverdagen, både på jobb og privat. Det er også ofte sånn at kundene våre kommer inn i butikken uten å vite hva de egentlig har behov for, men ved en god dialog finner vi ut av dette. Oppsøker du oss kan du stort sett få hjelp med engang, hvis ikke, sender vi deg videre der vi vet du kan få hjelpen som trengs.
Vi gjør alltid det lille ekstra for kundene våre. Vi tar oss ikke betalt for hjemmebesøk, konsultasjoner eller prosedyrer vi utfører i butikken eller hjemmene vi besøker. Erfaringene gjennom 23 år, er at vi ser hjelpen vi utfører i butikken og i hjemmet mange ganger har en stor helsegevinst slik at kunden får en mye bedre livskvalitet. Hvis vi ser det er nødvendig ber vi dem ta kontakt med hjemmesykepleie, lege eller sykehus. Vi mener vi er en helse økonomisk vinst i samfunnet vårt. I tillegg så leverer vi utstyret kunden har behov for, vi forvalter statens penger med omhu. Ved god oppfølging behøver vi ikke gi ut utstyr for flere måneder av gangen. Vi ser at det skjer endringer i bruk av utstyret og da lønner deg seg ikke med lager eller overbruk av utstyr som ikke fungerer.
Fremtiden er usikker, når regjeringen og Helfo styrer mye av hverdagen vår. Men uten bandagist i butikk, hvor skal kundene og helsepersonell få hjelp? Gjennom en tlf og et varelager? Vi må med hånden på hjertet si at vi ikke tror ikke på den løsningen. Vi vil kjempe med nebb og klør for at vi skal få ta vare på bandagistbutikken vår.

 

 

2017 går mot slutten, og vi ser frem til et nytt år.

En stor takk til alle dere som bruker og vet om oss.

Sorgen over å ha mistet en kroppsdel etter brystkreft

 

I vår hverdag er vi beriket med gode opplevelser, på både godt og ondt. Livet blir rikt når vi får lov til å hjelpe kvinner med å føle seg hele igjen ved tilpasning av brystproteser etter at de har blitt rammet av brystkreft.

Vi takler sykdom forskjellig. En kvinne kan være ekstremt glad for å ha livet i behold, mens en annen sørger mer over tapet av brystet sitt enn det å forstå at hun er eller har vært syk.

Det kan være svært sårt for mange at brystet, eller brystene ikke er der lenger. Det er ikke enklere når vi lever i et samfunn som mener at vi skal se slik og sånn ut heller. Vi forstår deg. Det er ikke det samme å se seg selv i speilet lenger, det å vise seg foran sin partner føles feil.

-Kunne jeg ikke bare se ut sånn som før.

Alt skal effektiviseres nå. Kirurgene har mer effektive og forskjellige operative inngrep etter hvordan størrelsen og omfanget er. Hvis du er i et tidlig forstadium kan du få tilbud om å rekonstrueres raskt, til og med samme dag som du skal fjerne svulsten. Men så fantastisk, er det mange som tenker. Da er det ikke noe problem.

Det er da vi stopper opp og stiller oss spørsmålet? Når skal du som kvinne få tid til å reflektere over at kroppen din er eller har vært syk.

Hodet henger ikke alltid med der hvor kroppen er. Kroppen din er syk, men hodet ditt vil ha puppen sin. Vi forstår at man ønsker det. Men med bakgrunn av det vi ser og hører så får noen reaksjon på sykdommen langt etter de erklært frisk og de sitter der med en ny pupp.

Det er veldig lett for oss og si at sånn og sånn ville jeg gjort det, hvis vi hadde blitt rammet. Det er for enkelt for oss å tenke slik, vi kan ikke si noe før vi sitter i det selv. Men en liten tankevekker i vårt moderne og effektiviserende samfunn.  

 

Vi får si som sangen til Kine Hellebust, Det handler om å leve <3

 

Det finnes et stort utvalg av næringsdrikker. Vi kaller dem fullverdige, tilskudd, proteinbastert, juicebasert og fettfrie. Er næringsdrikke bare for underernærte og syke?

¨Uten mat og drikke duger helten ikke¨ er et kjent ordtak som har blitt brukt i en mannsalder

Alle vet at kroppen trenger mat for å fungere. Har du en travel hverdag der det ikke er lett å planlegge maten, eller har du all tid i verden, men orker ikke tanken på mat?
Mange har en oppfatning av at næringsdrikker er kun for de som er underernærte eller syke. Selv om man kan kalle seg frisk, er det allikevel mange som får i seg for lite av alle de næringsstoffene kroppen faktisk trenger. Vi ønsker å opplyse deg om at du kan fint drikke næringsdrikker ved sidna din normale kost, uansett om du er frisk eller syk.

 

 

 

                                                                                                           Ikke alltid like enkelt å spise fisk 

Fullverdige, juice, proteinbasert, juicebasert og fettfrie næringsdrikker

–          Fullverdige – Inneholder alle de næringsstoffene kroppen trenger, gjerne mye fiber og proteiner. Disse næringsdrikkene ligger på 380 – 400 + kcal pr flaske. Anbefales til underernærte.
–          Juice baserte – Det vi kaller tilskudd som fint kan fungere som et mellommåltid, frisk på smak og er ofte fettfri. 200+ kcal pr flaske
–          Protein baserte – Inneholder mye protein, men er mer som et tilskudd enn fullverdig næringsdrikke 200+ kcal pr flaske
–          Supper – Regnes som fullverdig tilskudd for dem som ønsker noe annet enn søtt.
–          Pulver – Fullverdig pulver som man tilsetter i mat eller drikke, kald eller varm. Nøytral smak
Næringsdrikkene er ikke for å erstatte din nåværende kost, men skal være et tilskudd for å øke appetitt og øke inntak av næringsstoffer. Så behold fokuset med å fortsette å spise normal kost utenom. Hvis du er underernært eller har problemer med kostholdet anbefaler vi deg og ta kontakt med en ernæringsfysiolog.

 

Dårlig matlyst

Mange har problemer med matlyst. Om det er medisinske årsaker, eller at man rett og slett er lei. Det er svært mange som ikke klarer å drikke næringsdrikker og sier det smaker vondt. Men med hånda på hjertet, det er ikke særlig appetittvekkende med en lunken næringsdrikke. Det er viktig at næringsdrikkene blir servert slik de skal. De smaker best kaldt med en isbit ell to.
Er du mye kvalm, så ikke start med de mest fullverdige drikkene. Erfaringene våre i butikken er at kundene tror at man skal drikke hele flasken med engang, og det er ikke nødvendig. Tenk at hvis du skal drikke en fullverdig næringsdrikke vil det ca være lik i kalorier som en middagsporsjon (Vi skal ikke sluke i oss middagen). Så ta det med ro i ditt tempo. Ved kvalme er erfaringene våre at de juicebaserte drikkene er friskere på smak og lettere å like. Du kan fryse drikkene ned i terninger, evt lage sorbe is. Du kan vanne de ut, hvis du vil ha mindre smak. Det finnes drikker som smaker nøytralt hvis man ikke vil ha smak i det hele tatt. Noen dropper til og med fløten i kaffen, og tilsetter en slump med næringsdrikke med smak av vanilje. Det finnes bare kreative løsninger.
Hvis du sakte men sikkert får i deg litt og litt, vel kroppen etter hvert ønske mer mat. Start i det små, og gi ikke opp.

 

D- vitamin i næringsdrikke – også til deg som trenger det lille ekstra i løpet av dagen

Vi kan ikke skryte av at sommeren har vært på sitt beste i år. Ikke en eneste tropenatt har vi opplevd i område Lørenskog. Hvis det har vært sol har vi opplevd mye vind. Ikke lett å sole den hvite vinterkroppen da. En annen årsak er at for mange av oss sitter mer inne enn det vi gjorde før, vi er rett og slett i hi både om vinteren og sommeren. Vi trenger sol på huden vår, hvis vi skal produsere D vitamin.
D vitamin er veldig viktig for skjelettet, tarmen og immunforsvaret vårt. D vitamin får vi også av tran og fet fisk.
I følge melk.no viser flere kostholdstudier at en gjennomsnittlig nordmann får ikke i seg nok D vitamin gjennom kosten heller. Hvis du mistenker at du har D vitaminmangel kan en blodprøve hos fastlegen din gi deg svar.
Hos oss kan du få næringsdrikker som inneholder D vitamin og omega 3. De smaker friskt og godt. Kan også brukes som et tilskudd i din travle hverdag.

 

Hvis du ønsker mer informasjon kom innom butikken vår


Velkommen til Bandagistbloggen Lørenskog Bandasje

Titt tei

Jentene fra bandagisten på Lørenskog ønsker deg velkommen til bloggen vår.

Vi ønsker å gi deg tips og råd om det vi jobber med, innenfor sykepleieartikler og andre varer vi kan hjelpe deg med i vår butikk.

Det er ikke alltid teori stemmer så godt med hvordan ting fungerer i praksis. Denne bloggen vil være basert på våre egne kunnskaper og erfaringer innenfor de ulike temaene vi tar opp.

Følg med videre 🙂