Har du smerter i kne?

Knesmerter kan ramme alle mennesker i alle aldre, men årsakene varierer når det gjelder alder og aktivitetsnivå

Vi har kommet til den årstiden mange faktisk elsker på grunn av fargene der ute. Det finnes likevel et overtall av de som også gruer seg. Dette med tanke på mørkere tider og at kulda kommer krypende.

Hos oss klager kundene mye på knesmerter året rundt, men flere mener det kommer nå med den årstiden som venter oss nå.

 

Årsaker til smerter i kne

Smerter i kne kan ramme alle mennesker i alle aldre, men årsakene varierer når det gjelder alder og aktivitetsnivå. De vanligste årsakene til knesmerter er overbelastning, slitasjeforandringer, giktsykdommer og skader.

Fysionett beskriver kneet som et vektbærende ledd. I tillegg er kneet det største leddet i hele kroppen. Det er svært sårbart siden kneet sitter der det sitter, og daglig blir det utsatt for store belastninger og friksjoner.

De vanligste kne «diagnosene» kundene våre har er f.eks artrose/slitasjegikt, Jumpers knee, schlatter, menisk og korsbåndskader. 

 

Snakk med en ekspert

Er du veldig usikker på hva det kan være, anbefaler vi alltid å få sjekket dette hos en fysioterapeut. I stedet for å la oss velge ut ifra hva vi kan tenke oss det kan være. Ja vi kan mye, men vi er ikke eksperter med røntgen eller mr-syn som kan se hva du har for lidelse eller plage.

Ved å høre på ekspertene som fysioterapeuter, ortopeder, naprapater eller manuell terapeuter, sikrer vi at du får rett produkt til rett skade/slitasje. De kan også komme med øvelser for å styrke kneet ditt. Uansett hvor vondt man har, så vil det ikke hjelpe i lengden og sitte i ro. Det er selvfølgelig ikke godt å gå eller belaste kneet når man har vondt. Men det er ofte slik at man lindrer plagene raskere ved å bevege seg. Start i det små.

 

Ortose mot smerter i kne

Det viktigste for oss er at du får en støttebandasje, eller det vi kaller ortose som hjelper på dine knesmerter. Vi har et godt utvalgt av enkle til mer avanserte kneortoser fra Medi Norway som kan hjelpe. Les mer om og se våre kneortoser her.

 

Se flere innlegg