Er næringsdrikke bare for underernærte og syke?

Det finnes et stort utvalg av næringsdrikker. Vi kaller dem fullverdige, tilskudd, proteinbastert, juicebasert og fettfrie.

Kan jeg som frisk drikke næringsdrikke?

«Uten mat og drikke duger helten ikke» er et kjent ordtak som har blitt brukt i en mannsalder.

Alle vet at kroppen trenger mat for å fungere. Har du en travel hverdag der det ikke er lett å planlegge maten, eller har du all tid i verden, men orker ikke tanken på mat?

Mange har en oppfatning av at næringsdrikker er kun for de som er underernærte eller syke. Selv om man kan kalle seg frisk, er det allikevel mange som får i seg for lite av alle de næringsstoffene kroppen faktisk trenger. Vi ønsker å opplyse deg om at du kan fint drikke næringsdrikker ved siden av din normale kost, uansett om du er frisk eller syk.

 

Ulike typer næringsdrikke

  • Fullverdige – Inneholder alle de næringsstoffene kroppen trenger, gjerne mye fiber og proteiner. Disse næringsdrikkene ligger på 380 – 400 + kcal pr flaske. Anbefales til underernærte.
  • Juice baserte – Det vi kaller tilskudd som fint kan fungere som et mellommåltid, frisk på smak og er ofte fettfri. 200+ kcal pr flaske
  • Protein baserte – Inneholder mye protein, men er mer som et tilskudd enn fullverdig næringsdrikke 200+ kcal pr flaske
  • Supper – Regnes som fullverdig tilskudd for dem som ønsker noe annet enn søtt.
  • Pulver – Fullverdig pulver som man tilsetter i mat eller drikke, kald eller varm. Nøytral smak

 

Næringsdrikkene er ikke for å erstatte din nåværende kost, men skal være et tilskudd for å øke appetitt og øke inntak av næringsstoffer. Så behold fokuset med å fortsette å spise normal kost utenom. Hvis du er underernært eller har problemer med kostholdet anbefaler vi deg og ta kontakt med en ernæringsfysiolog.

 

Dårlig matlyst?

Mange har problemer med matlyst. Om det er medisinske årsaker, eller at man rett og slett er lei. Det er svært mange som ikke klarer å drikke næringsdrikker og sier det smaker vondt. Men med hånda på hjertet, det er ikke særlig appetittvekkende med en lunken næringsdrikke. Det er viktig at næringsdrikkene blir servert slik de skal. De smaker best kaldt med en isbit ell to.

 

Ved kvalme

Er du mye kvalm, så ikke start med de mest fullverdige drikkene. Erfaringene våre i butikken er at kundene tror at man skal drikke hele flasken med engang, og det er ikke nødvendig. Tenk at hvis du skal drikke en fullverdig næringsdrikke vil det ca være lik i kalorier som en middagsporsjon (Vi skal ikke sluke i oss middagen). Så ta det med ro i ditt tempo. Ved kvalme er erfaringene våre at de juicebaserte drikkene er friskere på smak og lettere å like. Du kan fryse drikkene ned i terninger, evt lage sorbe is. Du kan vanne de ut, hvis du vil ha mindre smak. Det finnes drikker som smaker nøytralt hvis man ikke vil ha smak i det hele tatt. Noen dropper til og med fløten i kaffen, og tilsetter en slump med næringsdrikke med smak av vanilje. Det finnes bare kreative løsninger.

Hvis du sakte men sikkert får i deg litt og litt, vel kroppen etter hvert ønske mer mat. Start i det små, og gi ikke opp.

 

D- vitamin i næringsdrikke

D-Vitamin i næringsdrikke er et bra valg til deg som trenger det lille ekstra i løpet av dagen. Vi kan ikke skryte av at sommeren har vært på sitt beste i år. Ikke en eneste tropenatt har vi opplevd i område Lørenskog. Hvis det har vært sol har vi opplevd mye vind. Ikke lett å sole den hvite vinterkroppen da. En annen årsak er at for mange av oss sitter mer inne enn det vi gjorde før, vi er rett og slett i hi både om vinteren og sommeren. Vi trenger sol på huden vår, hvis vi skal produsere D vitamin.

D-vitamin er veldig viktig for skjelettet, tarmen og immunforsvaret vårt. D vitamin får vi også av tran og fet fisk. I følge melk.no viser flere kostholdstudier at en gjennomsnittlig nordmann får ikke i seg nok D vitamin gjennom kosten heller. Hvis du mistenker at du har D vitaminmangel kan en blodprøve hos fastlegen din gi deg svar.

Hos oss kan du få næringsdrikker som inneholder D vitamin og omega 3. De smaker friskt og godt. Kan også brukes som et tilskudd i din travle hverdag. Les mer om våre produkter innen ernæring.

Hvis du ønsker mer informasjon kom innom butikken vår.

Se flere innlegg