Kompresjonsbehandling

Kompresjonsbehandling er en viktig behandlingsform ved ødemer / hovne bein på grunn av svikt i leggens vener. Det vil si en nedsatt funksjon i det blodsystemet som fører blod tilbake fra benet til hjertet. Kompresjonsbehandling brukes for at forebygge ødemer i legger og forebygge dannelse av blodpropp. Det kan brukes elastiske bind eller kompresjonsstrømper. Uansett hva som brukes av disse to behandlingene, skal de være individuelt tilpasset. Vi tar mål og tilpasser strømpene i butikken. Det finnes forskjellige hjelpemidler for at ta på seg strømpene.

Mange bruker benevnelsen støttestrømper og kompresjonsstrømper om hverandre. Forskjellen er at kompresjonsstrømpen tilpasses etter individuelle mål på benet, og gir derfor et mer nøyaktig trykk målt i mmHg.
Kompresjonsstrømper

Arv, graviditet eller mye ståing og gåing på jobb, er faktorer som kan bidra til åreknuter og hevelse i bena våre. Hvis du har begynt å få åreknuter, eller har daglig hevelse i bena så kan kompresjonsstrømper være til hjelp for deg. Disse strømpene finnes i ulik stramhetsgrad, og vi hjelper deg i butikken til å finne ut av hva du trenger. Kompresjonsstrømper finnes i flere klasser. Klassen indikerer hvor høyt mottrykk strømpene gir deg på muskelvenepumpen.

Ved arteriell svikt, bør du rådføre deg med legen din før bruk av kompresjon.
Anti trombose strømper

Dette er primært en strømpe for deg som er mye sengeliggende, og vil redusere risikoen for blodpropp. Brukes ofte i forbindelse med en operasjon