Angoraplagg

 

Angoraull isolerer kroppsvarmen og beskytter mot trekk, kulde og fukt.

Angora har høyere evne til opptak av fuktighet enn ull, silke og bomull. I tillegg leder angoraen fuktigheten bort, slik at huden alltid er tørr. Angorahåret er fylt med luftblærer som isolerer kroppstemperaturen og gir jevn varme. Jevn varme er viktig ved ledd- og muskelplager, da skal man unngå temperatursvingninger. Angoraull er silkemykt og følges behagelig mot huden og klør ikke. Varmeplagg med angoraull i er 3 ganger varmere enn ren ull. Produktene er slitesterke og kan vaskes på 40 grader.

I butikken har ullundertøy, leddvarmere, sokker og vanter for målrettet varmebehandling.

 

DYREVELFERD

Angorakaninen har sin opprinnelse fra den Tyrkiske hovedstaden Ankara (historisk navn Angora) på 1300 tallet og har vært populær i husdyrhold for pelsens skyld i mange hundre år. Den var svært populær som kjæledyr ved det Franske hoff på 1800 tallet og spredte seg til resten av Europa. 

Medima benytter klippet Angora og kun fra sertifiserte produsenter som kontrolleres for human behandling av dyrene og med krav til hygiene, dyrefor og stell. Ullen er ikke plukket. Plukking kan skade dyrene og resultatet av dette gir en råvare som ikke kan benyttes i spinnemaskinene til Medima. Kun klippet ull er egnet til bruk i Medimas produkter og dette kvalitetskontrolleres av spinneriet og av eksterne organer ved hver leveranse. Medima tar avstand fra plukking som produksjonsmetode og anser denne som uetisk og ikke i samsvar med deres standard som merkevare.

Medima benytter agora råvarer fra oppdrettere som behandler dyrene forskriftsmessig etter de regler som beskytter dyrenes velferd. Medima bruker kun Caregora fiber fra det velrennomerte tyske firmaet Naturfasern. Caregora er det første sertifiserte og utvalgte angorafiber der det garanteres at dyrene behandles i henhold til Eu’s direktiv om dyrevelferd i tillegg til det  strengere britiske DEFRA direktivet for dyrevelferd. At Caregora overholder disse strenge retningslinjene blir testet og sertifisert av Underwriters Laboratories i Northbrock Illinois i USA som er et uavhengig testlaboratorium.

Kilde Avalon Medical