Smerter i kne?

Vi har kommet til den årstiden mange faktisk elsker på grunn av fargene der ute, men er et overtall med de som også gruer seg, med tanke på mørkere tider og at kulda kommer krypende.

Hos oss klager kundene mye på knesmerter året rundt, men flere mener det kommer nå med den årstiden som venter oss nå.

 

Bilde fra fysionett.no

 

Knesmerter kan ramme alle mennesker i alle aldre, men årsakene varierer når det gjelder alder og aktivitetsnivå. De vanligste årsakene til knesmerter er overbelastning, slitasjeforandringer, giktsykdommer og skader.

Fysionett beskriver kneet som et vektbærende ledd. I tillegg er kneet det største leddet i hele kroppen. Det er svært sårbart siden kneet sitter der det sitter, og daglig blir det utsatt for store belastninger og friksjoner.

De vanligste kne «diagnosene» kundene våre har er f.eks artrose/slitasjegikt, Jumpers knee, schlatter, menisk og korsbåndskader. Vi har et godt utvalgt av enkle til mer avanserte kneortoser som kan hjelpe.

 

 

Det viktigste for oss er at du får en støttebandasje, eller det vi kaller ortose som hjelper på dine knesmerter.

Er du veldig usikker på hva det kan være, anbefaler vi alltid å få sjekket dette hos en fysioterapeut enn å bare la oss velge ut ifra hva vi kan tenke oss hva det kan være. Ja vi kan mye, men vi er ikke eksperter med røntgen eller mr-syn som kan se hva du har for lidelse eller plage. Ved å høre på ekspertene som fysioterapeuter, ortopeder, naprapater eller manuell terapeuter, sikrer vi at du får rett produkt til rett skade/slitasje. De kan også komme med øvelser for å styrke kneet ditt. Uansett hvor vondt man har, så vil det ikke hjelpe i lengden og sitte i ro. Det er selvfølgelig ikke godt å gå eller belaste kneet når man har vondt. Men det er ofte slik at man lindrer plagene raskere ved å bevege seg. Start i det små