Såler | Avlasting

(Foto Medi Norway)

 

En sunn person går rundt 5000 skritt om dagen. Så lenge vi er symptomfrie, tenker vi som regel aldri på hva føttene våre takler hver dag. Men hvis de begynner å verke, blir vi raskt klar over at formen vår er avhengig av sunne føtter.  

Ortopediske innleggssåler kan lindre smerter, korrigere feilstillinger på lang sikt og aktivere fotmuskulaturen. Dette betyr for det første økt komfort og for det andre at fotproblemer som f.eks. hallux rigidus (stivt stortåledd) eller hælspore, får best mulig pleie. Det er også utviklet spesielle ortopediske innleggssåler for en rekke sportsaktiviteter som skigåing, golf eller fotball, for å forbedre kraftoverføringen og optimalisere visse bevegelser. Dette bidrar til bedre treningsresultater. For at en innleggssåle skal virke best mulig, bør den fylle hele skoens bindsåle. Dette kan føre til plassproblem i skoen, spesielt i tå partiet. Brukeren bør derfor oppfordres til å bruke sko med god plass for tærne, snøring og god hælkappe. Hvis man ikke skulle ønske en hel såle, finnes såler også i det vi kaller halvsåler.  (Kilde Medi Norway)

SÅLESORTIMENT HOS OSS FOR :

Plantar Fascitt

Hælspore

Hælsmerter

Leddgikt

Plattfot

Overpronasjon

Hornhud

Diabetes

 

Vi har sålene som passer til dine høyhælte sko, ballerina sko, eller til sko du bruker til aktivitet og jobb.

 

ORTOPEDIINGENIØR HOS OSS

Mange går til fastlege, som henviser videre til Ortopediske verksted. Ved å gå den veien, er det gjerne lang ventetid. Vi samarbeider med Tor Langbråten som arbeider ved Ryen Ortopedteknikk. Han besøker oss 1 x i måneden og du kan sette deg opp på en time hos han. Her vil han ha en samtale med deg og finne ut av hva du har behov for. Han kan også ta avstøp av føttene dine og lage såler til deg. 

Timen koster 250,- og sålene ligger fra 700,- (Vi har ikke direkte oppgjør mot Nav når det gjelder såler og sko, så dette må man dekke kostnaden for selv).