Hoftebeskytter

Risikoen for å falle, og som følge av det pådra seg et hoftebrudd, lårhalsbrudd, øker kraftig med alderen. Osteoporose, benskjørhet kan også bidra til økt risiko for lårhalsbrudd. Et hoftebrudd kan forandre livet dramatisk. Det som kanskje startet med et mindre fall, kan føre til operasjon, innleggelse på sykehus og økt behov for profesjonell hjelp. Bruk av hoftebeskytter kan redusere risikoen for lårhalsbrudd.

Hoftebeskytteren fungerer som en normal truse, den har spesielle lommer der skall er fastsydd. Skallene fungerer beskyttende over hoften. Når hoftebeskytteren brukes ved et fall avledes kraften fra slaget mot hoftebeinet til bløtdelene rundt. Det betyr at støtet fra fallet absorberes av musklene og bløtdelene omkring hoftebeinet, og dermed reduseres risikoen for hoftebrudd.

Hoftebeskytter kan lege forordne på blåresept eller e-resept etter § 5.10. Helfo kan dekke 4 stk hoftebeskyttere pr år. Vi tar mål og tilpasser riktig størrelse til deg i butikken. Hvis du ikke kan komme til oss butikken, gjør vi etter avtale et kostnadsfritt hjemmebesøk.